Praktyczny zestaw noży Global SAI, który obejmuje cztery podstawowe narzędzia do przygotowywania potraw. Kucharz otrzymuje wszechstronny nóż szefa i nóż uniwersalny do krojenia wielu różnych produktów, w tym mięsa i ryb; nóż do pieczywa oraz nóż do obierania warzyw i owoców. Wysokiej jakości noże Global SAI zaprojektowano w taki sposób, żeby maksymalnie usprawnić proces gotowania, zarówno w kuchni restauracyjnej, jak i w domu.
Global SAI Nóż szefa kuchni 19 cm (SAI-01)
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 19 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 245 g
Global SAI Nóż do pieczywa 17 cm (SAI-M04)
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia - ostrze ząbkowane
Waga – ok. 149 g
Global SAI Nóż uniwersalny 14,5 cm (SAI-M02)
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,5 cm
Długość ostrza – 14,5 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 144 g
Global SAI Nóż do obierania 9 cm (SAI-S01R)
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,5 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 90 g